Első lépések a cane corso kutyához

Hogyha a cane corso a nagy álom

Sokan szeretik a cane corso kutyákat, nem is véletlenül. Ezekben a kutyákban megvan minden olyan tulajdonság, amire az ember vágyik. Egyszerre játékos, az ember legjobb barátja. Ugyanakkor hűséges, mindig a gazdája javait szolgálja, amiből az is következik, hogy kiváló őrkutya. A védelmezés a vérében van, ami nem csak a mi nyugodt alvásunkat képes biztosítani, de a cane corso igazi gyerekbarát állat, aki egyfajta dadusként funkcionál. Ha ő a gyermek közelében van, annak nem lehet baja. Természetesen mindig legyünk a gyermekek közelében mi is, de amikor már nagyobbacskák, és merjük őket egyedül hagyni, de még azért kicsit tartunk a dologtól, akkor remek társ lehet számuk egy kutya, kifejezetten ez a fajta, pedig különösen.

Cane corso, a ház őre

Minden házhoz jól jön egy őrkutya. Vidéken naponta hallani olyan esetekről, hogy az ember kertjéből elvittek egy-két értékes felszerelést, és többnyire a tárolók ajtajai könnyedén feltörhetők, ezért érdemes valamilyen extra biztonsági rendszert bevetni. Sokszor azonban az elektronika sem a legmegfelelőbb társunk ebben a helyzetben, mert bár a kamera felveszi a tettest, tenni nem tud ellene, és még a mozgásérzéskelős felszerelés sem tesz semmit a betörő elkapása érdekében, ami azonnali megoldásként szolgálna. Egy nagy, ijesztő kutya azonban nem csak az ugatással hívja fel magára a figyelmet, hanem el is kergeti az ismeretlen embereket. A házban élők is hallani fogják a jelzését, ugyanakkor fenyegető kinézetével meg is oldhatja a problémát. Legjobb társ, hogyha az ember nem érzi biztonságban magát vagy az értéktárgyait. A nyugodt alvás azonban csak az egyike azon előnyöknek, amiért érdemes éppen ezt a kutyafajt választani.

A cane corso kutyák gondozása

Sok dolgot be kell tartani, hogyha az ember állatot tart, azonban megéri az apró fáradozás a sok szeretet mellett. Naponta kétszer javasolt a kutyákat etetni, de esetleg az egy etetés is megfelelő lehet bizonyos fajtáknál. A gond inkább a túletetéssel szokott lenni. Fontos tudni, hogy a kutyák nem tudnak mértéket tartani, így ha elutazunk akár egyetlen napra is, ne tegyünk a kutya elé dupla adag ételt, több napi adag pedig veszélyes is lehet, ami nem merül ki egy egyszerű kis gyomorrontásban. Éppen ellentétes ezzel a víz, folyadék adása, annak ugyanis minden esetben kell lennie a kutya táljában, hogyha az megszomjazna a nap folyamán. És hogy mennyi az annyi? Nehéz megmondani, hiszen akárcsak az embereknél, a kutyák esetében is közrejátszik sok minden ebben az esetben. Hatással van a napi étel adagra az állat nagysága, a kora, az egészségi állapota, a mozgékonysága. Amire viszont figyelhetünk, az a súlya. Egy felnőtt cane corso (https://www.pet4you.hu/kutya/fajta/Cane_corso-549) általában 45-50 kilót nyom, és 65-70 centire nő. Hogyha az állat elkezd pocakosodni, érdemes egy kicsit visszafogni a táp adagját, és sűrűbben vinni sétálni, vagy aktívan játszani vele. Az ilyen nagy testű kutyák intenzív növekedésbe fognak, azonban ez akár kétéves koráig is eltarthat. Ilyenkor kritikus jelentőséggel bír a megfelelő táplálás, és ez alatt nem csak a mennyiséget, hanem a minőséget is érteni kell. Így pedig minél több tápanyagot tartalmazó jó minőségű Bundája sok színű lehet, azonban egyik sem igényel különösebb ápolást, így a kutyafodrászaton nem leszünk állandó vendégek, ezen kívül pedig sok-sok közösen együtt töltött idő és persze a szeretet a recept az állat ápolásához. Így tehát láthatjuk, hogy nem sok különleges feladat van a cane corso kutyák esetében, amire különösen figyelnünk kéne. Ha mégis egy kis extra feladatra vágyik az ember, ez a fajta jól tanítható, ezért ebbe érdemes lehet energiát fektetni.

Mire számítsak, ha cane corso kutyám lesz?

Egy intelligens, okos, barátságos, ugyanakkor mértéktartó barátra. Kicsit olyan, mint minden nő álma, egy rossz fiú, aki csak vele gyengéd és kedves. Ez a kutya járőrözik, fenyegető külsejével tartja félelemben a betörni készülőket, ugyanakkor a gazdáival igazi szeretetéhes kiskutya, aki minden figyelmet magának szeretne tudni. Előfordulhat az esetükben néhány általános kutyabaj, mint az allergia vagy a daganatos megbetegedések, azonban olyan kórral nem kell számolnunk, ami miatt esetleg vacillálnunk kéne a választásban.

A cane corso tehát remek társ, aki mindig ott lesz nekünk a bajban. Ha még csak keressük a nekünk tökéletes kutyát, akkor ez a fajta nagy esélyes lehet. Segít a bajban, játszótárs a boldog napokon és mellette mindig biztonságban és szeretetben érezhetjük magunkat. A kérdés már inkább csak az, hogy milyen színűt fogadjunk örökbe, már ha ez egyáltalán számít valakinek. A sok szeretetért hála pedig mi is egyet tudunk tenni az állatainkért: úgy neveljük őket, hogy boldogok és egészségesek legyenek. Figyeljünk oda a porcok épségére a gyorsan növő kiskutyák esetékben, mint a cane corso, ügyeljünk a megfelelő etetésre és sokat foglalkozzunk velük akár a lakásban, akár az udvaron fognak élni. A cane corso kutyák minden gondoskodást megérnek, nem fogunk csalódni bennük, ez egészen biztos.

Related Post