Kontaktlencse, avagy a szemüveg egy láthatatlan alternatívája

Kinek ajánlatos a kontaktlencse viselése?

Alapvetően úgy gondolom, hogy sok látás problémával küzdő ember nincsen megbékélve azzal, hogy szemüveget kelljen viselnie. Éppen ezért inkább a kontaktlencse viselésének az alternatíváját válassza, mely tulajdonképpen nem csak sokkalta kényelmesebb megoldás, mint a szemüveg olykor kifejezetten bosszantó viselése, hanem bizonyos szempontból abszolút esztétikusabb megoldás is. Így én mindenképpen ajánlom azoknak a kontaktlencse viselésének legalább csak a kipróbálást is, aki nem igazán van kibékülve a szemüvegek viselésével, ellenben a látása megköveteli bármiféle segédeszköz viselését. Az alábbiakban néhány tippet szedtem össze a kontaktlencse viselésére összpontosítva.

A tippek a kontaktlencse viselésére

Alapvetően, mint ahogyan a szemüvegeknek is számos típusa van, ez sincsen másképpen a kontaktlencsék világában, ugyanis számos féle-fajta kontaktlencse áll rendelkezésünkre abban az esetben, ha a szemüveggel szemben inkább ezt a „láthatatlan kategóriát válasszuk. A kontaktlencse egyik abszolút legnagyobb előnye, hogy szinte valóságosan láthatatlan, így viselőjének nem kell alkalmazkodnia egy szemüveg állandó és olykor kényelmetlen viseléséhez, hiszen ehhez ott vannak a kontaktlencsék, melyek olykor még sokkal jobb opciónak bizonyulnak, mint a szemüvegek. Tulajdonképpen a kontaktlencsék világában is számos alternatíváról beszélünk, mint például lágy kontaktlencsék, kemény kontaktlencsék illetve univerzális úgynevezett orthokeratológiai kontaktlencsék is, melyek alkalmasak még az abban való alvásra is. Az elsőnek említett kontaktlencse típusok a kemény lencsék, melyek specifikusan illeszkednek a viselőjük szeméhez, sőt olykor még kifejezetten a szemünk formájára alakíthatóak, A másik kategória a lágy kontaktlencsék, melyek pár hetes, maximum pár hónapos használatra vannak tervezve az előző kemény lencsés akár egy évi használatával szemben. Az univerzális orthokeratológiai lencséket pedig alvás közben is lehetséges viselni, sőt ekkor ajánlott, ugyanis ennek a specifikus hatása, hogy éjszaka megváltoztatja a szaruhártya alakját, így ennek hatására másnap nappal nincs is szükségünk látás javító segédeszközökre.

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a számunkra leginkább ideális lencsét érdemes ellátogatni egy optikába, ahol segítségünkre tudnak sietni a szemészek és tanácsot tudnak adni, hogy számunkra melyik lencse lenne a legideálisabb választás. Éppen ezért érdemes ellátogatni az eOptika üzletébe (amely a Teréz körúton található) ugyanis helyben végeznek látás vizsgálatot, ahol azonnal meg tudják mondani, hogy számunkra személy szerint melyik lencse típus lenne a legtökéletesebb és a kiválasztott lencsének még a mindennapos használatának az elsajátításába is előszeretettel segítenek.

A látás vizsgálat menete illetve a kontaktlencse behelyezésének a betanítása az eOptilában

Az eOptikában végzett látásvizsgálat díja mindössze 2000 forint, mely díjának részét képezi a lelet kiadása és kiértékelése is, illetve az eredmény függvényében történő tanácsadás is. Továbbá az egyik legfontosabb szolgáltatása az eOptikánal minden olyan ügyfél esetén, akik első ízben próbálják ki a kontaktlencse használatát annak egy kötelező jellegű konzultációval egybekötött látásvizsgálat kötelező jellegű. Ennek a vizsgálatnak a díja 5000 forint ezen felül pedig a próbalencse ára a keletkezendő költség illetve nyilván a megvásárolt kontaktlencsék. Továbbá a szintén kötelező jellegű kontaktlencsés kontroll díja 2000 forint abban az esetben, ha utána vásárolnak lencsét vagy folyadékot és nem azon nyomban a behelyezés betanításának a napján, ugyanis amennyiben akkor vásárolnak, ez a költség elmarad. egy második találkozó keretében kerül sor, amely díja 5000 forint. Illetve fontos megemlíteni, hogy a kontaktlencse helyes behelyezésének a betanítása egy további konzultációt igényel.

Akit bővebben érdekelne a kontaktlencsék világa és be szeretne ruházni egy minőségibb darabra az mindenképpen kérje ki szakértők véleményét afelől, hogy milyen jellegű lencsét érdemes választania. Mindenképpen fontosnak tartom kiemelni, hogy azok, akik rendszeres jelleggel viselnek kontaktlencsét, feltétlenül járjanak rendszeres jelleggel látszerészhez, ugyanis bármi probléma felmerülhet a kontaktlencse viselése közben éppen ezért elengedhetetlenül fontos a rendszeres jellegű kontroll. Szintén rendkívül fontosnak tartom kiemelni, hogy nagyon nagy gonddal ügyeljünk a kontaktlencsék higiéniájára, válasszunk megfelelő kontaktlencse folyadékot és feltétlenül figyeljünk arra, hogy mindig tiszta, fertőtlenített kézzel érjünk hozzá a lencséhez, ugyanis ha nem így tesszük bármiféle fertőzést elkaphatunk, mely igencsak kellemetlen tünetekkel járhat.

Related Post