Föld szállítás az építkezéshez?

A kerti munkálatok elengedhetetlen eleme: a föld szállítás részletesen

A kerti munkálatok valóban elengedhetetlen része a föld szállítás, és a vele járó további átalakítások is, mint például a betonos kiépítés, a murvák, kavicsok felszórása. Amikor az ember kertes házat vesz, valószínűleg bele sem gondol abba, hogy milyen fába is vágta a fejszéjét, azonban nem árt tudni, hogy a kerttel foglalkozni nem kis feladat, és minél nagyobb a kert, annál több a tennivaló. Sokan ezért is szeretik beépíteni a kertet, bár annak kifejezetten sok értelme nincsen, hogyha a szép nagy kertünkben más sincs a betonon kívül. A kerttel való foglalkozás azonban, még ha sok is, megéri a befektetett energiát. A sok szép növény, és autentikus kinézet igazi hangulatos helyet varázsolhat a ház köré, ahova szívesen jár majd az egész család feltöltődni. Ennél pedig, azt hiszem, nem is kell több ahhoz, hogy valóban megérje a sok munka.

A föld szállítás részletei

A föld szállítás leginkább alapvető, amikor a kertet rendezzük. Nem mindegy azonban, milyen fajta földről is van itt szó, hogy pontosan mire fogjuk majd használni. Így tehát különböző földtípusokról tudunk beszélni. Vegyük is sorba ezeket. Először is, választhatjuk ezt a módszert például füvesítéshez. Ilyenkor elegendő csupán a teljesen normál, fekete termőföldet megrendelnünk, de léteznek kifejezetten erre a célra készült keverék földek is, amelyekre szintén igénybe vehető a föld szállítás. Ez a típus egyébként nem csak a fű elterjesztéséhez remek alapanyag, de feltöltéshez is megfelelő lehet vékony rétegben. A keverék földeket, főleg amelyikek trágyával vannak keverve, talán mégis inkább csak a füvesítéshez használjunk fel, míg az egyszerű fekete földet a feltöltéshez, de akár csak egyszerűen a talaj minőségének a javításához is megfelelő segítség. Más kér az, hogy mi van, ha növények, akár virágoskertet, akár haszonnövényeket szeretnénk nevelni a kertben, de sajnos nincsen rá megfelelő földünk a kertben. A legtöbb udvaron a föld száraz, homokos, a tápanyagok már rég elvesztek belőle, és ezeken a helyeken már semmi más nem él meg, csupán a gaz. Sajnos azonban nincs egyfajta általános föld, ami minden egyes növény számára megfelelő lenne. Ez valóban elég elszomorító része a tervezgetésnek, de mindig elindulhatunk egy csapásvonalon. Melyik növényből lesz a legtöbb? Érdemes lehet a többség alapján választani. Azonban másik módszer lehet az is, hogy vesszük a fáradtságot, és az interneten keresztül megnézzük, melyik növény milyen földet igényel, majd így állapítjuk meg, hogy milyen fajta föld kell majd a legtöbb növényhez, egy általános fajtát választva. Sokféle erre szakosodott termőföld van, amit akár maguk a cégek is össze tudnak állítani, legyen szó komposztos, trágyás vagy homokos földről. Léteznek azonban olyan földek is, amelyek kifejezetten építkezési céllal lettek előállítva, összekészítve. Ezek a bizonyos töltőföldek gyakorlatilag nem is tartalmaznak tápanyagokat, így a növények ültetésére alkalmatlannak bizonyulnak. Érdemes ezért nem összekeverni a két nagy fajtát, a töltőföldet és a termőföldet, amelyek két teljesen más jellegű feladatot tudnak ellátni.

Mit tudunk kezdeni a föld szállítással?

A föld szállítás remek lehetőség arra, hogy egy kicsit feldobja az ember a kertet, az egész életet a ház körül. Ha általánosságban szeretnénk a kert minőségén javítani egy föld szállítással, akkor elég lehet az általános fekete föld is. Máshol azonban éppen ellenkező kritériumok alapján kell dolgoznunk, ilyen például, amikor egy keményebb talajt kell általánossá tenni. Ilyenkor jó ötlet lehet a homok bevetése, de akár tőzeges talajra is találhatunk komposztot, ami egységesíti is feldobja majd az ottani föld minőségét. A föld szállítással az első lépése a kert kiépítésének és átalakításának. Fontos tisztázni esetükben azt is, hogy a legtöbb növény nem él meg ilyen fajta termőföldes kiegészítés nélkül, hiszen a növények túléléséhez tápanyagokban gazdag föld is kell, nem elég számukra a rendszeres locsolás és a napfény, hogyha nincs tápanyag, amit feldolgozhatnak.

A föld szállítás előnyei

Sok előnye van annak, hogy lehetőségünk nyílik a föld szállításra. Így saját magunk is gyönyörű kertet alakíthatunk ki.  Ma már nem kell ahhoz a természeti adottsághoz ragaszkodnunk a kertünkben, ami adott. Számos apró trükkel és egy kevés föld szállítás igénybevételével gyakorlatilag egy teljesen új környezetet hozhatunk létre. A föld azonban arra is remek lehetőség, hogy a betonozás előtt esetleg egyenletessé tegyük a kert felépítését, vagy éppen feltöltsük azt (ezt főleg akkor alkalmazzák, hogyha az esőzések miatti kellemetlen beázások, vízmegállások keletkeznek), hogy elkerüljük a kellemetlen élményeket az időjárás viszontagságai miatt. Úgyhogy, a föld szállítás több szempontból is remek lehetőség, és persze az ára is igazán kedvező, a szállítás gyors, a használata pedig nyilvánvaló és nem kíván szakmai tudást különösebben, csak két dolgos kezet. Úgyhogy, én csak ajánlani tudom a föld szállítást mindenkinek.

Related Post