Járványügyi intézkedések és a fotóstúdió bérlésének a menete különleges helyzetekben

Speciális helyzet a fotóstúdió bérlésének esetében

Alapvetően úgy gondolom, hogy már mindenki abszolút hozzászokott ahhoz a tényhez, hogy teljesen felborult az élete a járvány időszaknak köszönhetően. Rengeteg ember vesztette el a munkáját, vagy került home office-ba, vagy küldték el ideiglenesen annak indokán, hogy nem tudják fizetni a bérét. Az élet teljesen felfordult a diákok nem tudnak iskolába járni és az otthoni tanulás az Armageddonját éli. Tulajdonképpen minden létező iparág érintett a felfordulásban az éttermektől kezdve a fotóstúdiókon át a színházakig minden működése korlátozva van. Nyilvánvalóan rengeteg kérdés merül fel bennünk, hogy meddig fog ez mégis tartani és vajon teljesen össze fog e omolni a gazdaság. Természetesen a választ senki sem tudja, mindenki csak a teljes bizonytalanságban tapogatózik, mintha csak egy sötét végtelen hosszú alagútban akarná megtalálni a fényt az alagút végén.

A fotóstudókra gyakorolt hatása a járványnak

Miután a munkámból kifolyólag én viszonylag sokat jártam fotózásokra és fotóstúdiókba és bizony a fotóstúdiók működését sem hagyta érintetlenül a járvány kitörte. Számos fotóstúdió teljesen bezárta a kapuit és nem is nyit ki egészen addig, amíg a járvány veszély teljesen el nem múlik. Ellenben bizonyos fotóstúdiók, mint például a G3 fotóstúdió továbbra is szeretettel várja a vendégeit csak éppen némi szabály változtatással, és speciális intézkedéssel, melynek mindenképpen érdemes előzetesen utána nézni, nehogy a helyszínen érjen meglepetés minket, hogy esetleg valamely feltételnek nem felelünk. Ha nem a G3 fotóstúdiót választanánk, akkor előzetesen mindenképpen ellenőrizzük le azt, hogy működik-e az adott stúdió, ugyanis mind, ahogyan már az előbbiekben is említettem az ilyen speciális helyzetek miatt bizonyos fotóstúdiók már nem hajlandóak ügyfeleket fogadni. Ellenben nyilvánvalóan akadnak még olyan stúdiók is, amelyek üzemelnek és vállalnak fotózásokat, így érdemes ellátogatni a weboldalukra és meggyőződni arról, hogy jelenleg melyik fotóstúdió üzemel és mely az, amely bezárta a kapuit.

A G3 fotóstúdió átmeneti szabályai

Mivel a jelenlegi járvány helyzet minden iparágra és vállalkozásra kihat, így nyilvánvalóan a fotóstúdiókat is érintik a felmerülő problémák, és mint már a fentiekben is említettem számos fotóstúdió szinte azonnal bezárta a kapuit és azóta sem vállal semmilyen jellegű fotózást. Ellenben a G3 fotóstúdió egészen biztosan nyitott még az ügyfelek számára annyi változtatással, hogy járvány biztonsági okok folytán bizonyos korlátozásokat, illetve átmeneti szabályokat vezettek be, melyek természetesen a járvány helyzet megszűntével azonnal érvénytelenekké is válnak, viszont ameddig az adott probléma fennáll kénytelen ragaszkodni az adott szabályokhoz.

 Miután a G3 fotóstúdió elsősorban beltéri fotózásokkal foglalkozik, így magát a fotóstúdiót, minden vendég után alapos fertőtlenítésnek vetik alá, de ez természetesen nem csupán konkrétan a műteremre korlátozódik, hanem a stúdió egészére, beleértve a mosdókat, az előteret és minden olyan helységet, melyet esetlegesen érintett az áthaladó vendég ezzel biztosítják a maximális higiéniát és kerülik ki az esetleges fertőzés veszélyt. Amíg tartanak a korlátozások addig kizárólag egy stúdió vehető igénybe egyszerre, így az eddigitől eltérően csakis egy vendéget tudnak fogadni egyszerre, így minimalizálva az egy légtérben tartózkodók számát tehát nyilvánvalóan nehezebb időponthoz jutni a kevés hely miatt. A fotóstúdió dolgozói nyomatékosan kérik minden egyed ügyfelüket, hogy amennyiben a fotózás előtti pár napban olyan tüneteket észlelt magán, mely összhangba hozható a koronavírus tüneteivel az semmiképpen se jöjjön el a kitűzött időpontra, hanem biztosítják arról, hogy másik időpontot fog kapni, amint felépült a betegségégből. Akik részt vesznek, bármilyen jellegű fotózáson azoknak felhívják a figyelmüket arra a dolgozók, hogy a fotóstúdióban több ponton is ki vannak helyezve kézfertőtlenítők, melyeknek a használatba vétele kötelező jellegű, így is hozzájárulva ahhoz, hogy a fotózás menete teljesen higiénikusan történjen, továbbá a maszk viselete a fotó alany kivételével a teljes stábnak kötelező jellegű.

Én személy szerint egyénként nagyon tudom ajánlani az adott fotóstúdiót, ugyanis egy elképesztően barátságos környezetben levő rendkívül professzionális stúdióról beszélünk, ahol minden egyes alkalmazott kiválóan ért a munkájához, így rendkívül prémium minőségű a teljes fotóstúdió mind hangulata, mind a kiszolgálása.

Related Post